11 tipov na originálne magnetické vianočné darčeky.

Čím tento rok potešíte svojich blízkych pod stromčekom? Vybrať vianočné darčeky nie je ľahké. Kúpte im magnetický držiak na nože, držiak telefónu do auta alebo vyrobte magnetické koreničky. Inšpirujte sa návodmi na výrobu magnetických vianočných darčekov, alebo vyberte hotový darček z našej ponuky.

3 tipy na hotové vianočné magnetické darčeky

1) Magnetický držiak na nože Unimag

Magnetický držiak na nože.

Urobte manželke či mame na Vianoce radosť magnetickou lištou na nože. Ak ukladá kuchynské nože do zásuvky, môžu sa otupiť. Na magnetickom držiaku ich bude mať po ruke a nože zostanú ostré. Magnetická lišta ukrýva niekoľko silných neodýmových magnetov, je vyrobená z ručne opracovaného dreva z českých lesov.

Pozrite sa na magnetickú lištu

2) Magnetický držiak telefónu do auta.

Magnetický držiak telefónu do auta.

Čo dať otcovi pod stromček? Kúpte mu magnetický držiak do auta NeoTap Magnetic Vent Mount na uchytenie mobilného telefónu. Na vonkajšiu stranu mobilného telefónu stačí nalepiť oceľový pliešok a telefón potom zľahka pricvaknúť na držiak.

Prezrite si magnetický držiak NeoTap Magnetic Vent Mount

3) Súprava magnetických háčikov

Magnetické háčiky.

Priložíte, cvak. Drží ako pribitý. Magnetické háky a háčiky bleskovo pripravíte na použitie. Súprava obsahuje 10 silných neodýmových háčikov s tromi rozmermi a s rôznou magnetickou silou. Obdarovaný ich využije doma, v práci, dielni či v záhrade. Magnety majú luxusný vzhľad a sú poniklované, aby sa zvýšila odolnosť proti klimatickým vplyvom. Ponúkame vám 28 tipov na využitie magnetických háčikov.

Inšpirujte sa aj ďalšími hotovými vianočnými darčekmi v našej ponuke.

8 tipov na tvorbu vianočných magnetických darčekov

1) Magnetické koreničky

Ako uskladniť korenie, aby bolo vždy po ruke? Využite silné neodýmové magnety a vyrobte mame alebo starej mame originálne magnetické koreničky. Ako? Ľahko a lacno. Čítajte návod v článku.

2) Fotomagnetky

Fotomagnetky.

Nechajte si vytlačiť fotografie svojich ratolestí alebo najkrajšie momentky z dovolenky. Na zadnú stranu vytlačenej fotografie nalepte samolepiacu magnetickú fóliu, ktorá má formát 10 x 15 cm. Hotové magnety stačí pripevniť na chladničku alebo nástenku. Magnetkami môžete obdarovať celú rodinu.

3) Držiak skrutiek na zápästie pre domácich majstrov

Magnetický držiak skrutiek na zápästie.

Zháňate darček pre domáceho majstra? Ušite otcovi alebo starému otcovi magnetický držiak na zápästie v tvare náramku. V magnetickom náramku sú všité neodýmové magnety, ktoré sú dosť silné, aby udržali skrutky, matice a ďalší spojovací materiál. Čítajte návod, ako náramok vyrobiť.

4) Magnetická bábika

Vyrobte deťom magnetickú bábiku. Ako na to? Na výkres namaľujte bábiku a vystrihnite ju. Ďalej budete potrebovať plastový obal od 100 ks CD diskov (typ cake). Na dno obalu prilepte na strane severného pólu 3 neodýmové kotúče. Štvrtý neodýmový magnet prilepte opäť na strane severného pólu k nohám bábiky. Do prednej strany obalu vyrežte otvor. Bábiku potom zaveste na šnúrku za veko plastového krytu.

Vďaka odpudivej magnetickej sile sa bude bábika hýbať. Pozrite sa na postup výroby hračky.

5) Kuchynská chňapka

Kuchynská chňapka.

Radi šijete? Starej mame ušite ako vianočný darček originálnu kuchynskú chňapku s feritovým magnetom. Kuchynská chňapka ochráni ruky pri chytaní rozpálených hrncov, panvíc a zároveň bude ozdobou kuchyne. Pozrite si podrobný návod na výrobu kuchynskej rukavice.

6) Magnetické piškvorky pre deti

Magnetické piškvorky.

Potešte deti vlastnoručne vyrobenou magnetickou hrou – magnetickými piškvorkami. Výroba je jednoduchá a rýchla. Stačí vám plechová škatuľka, farebný papier a pár feritových magnetov. Zistite, ako si vytvoriť magnetické piškvorky.

7) Náramok na magnetické zatváranie

Náramok na magnetické zatváranie.

Nosí vaša mama alebo dcéra rada náramky? Vyrobte im náramok na magnetické zapínanie. Stačí pár korálikov a neodýmové magnety. Magnetické zatváranie sa skladá z dvoch silných neodýmových magnetov, ktoré stačí k sebe pricvaknúť. Čítajte návod, ako vyrobiť magnetický náramok.

8) Nástenný otvárač na pivo

Nástenný magnetický otvárač na pivo.

Stolárčite? Vyrobte bratovi či oteckovi magnetický otvárač na stenu. S magnetickým otváračom svoje obľúbené pivo ľahko otvorí a silný neodýmový magnet padajúcu zátku zachytí. Pozrite sa na podrobný postup výroby.

Prekvapte na Vianoce svojich blízkych originálnym magnetickým darčekom!

Zistite ďalšie magnetické tipy zo sveta magnetov na blogu Unimagnet.